Topic: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

Hi

Im new to the forum and i really need help.
Recently i bought Launchpad Pro for my son.
Its 50% working i can say.
He can play music but the lights don't work.
I was trying popular projects like Alan Walker 'Alone' or The Chainsmokers 'Don't Let Me Down'.
In none of this projects lights work. In any other projects.
I was doing everything with instructions from the projects and nothing works.
I'm using Ableton 9.7.2 + Max For Live.
Maybe its a problem of Ableton version?
Or maybe something else?

Please help me. Really out of options sad

Thanks in advance
Przemek

Thumbs up Thumbs down

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

if you alerady looked at the FAQ of the forum , you probably know how to setup the project and the channels
so i guess that the problem is that for nowdays project files ; you need to download a Light extention ( the one created by exige is a good exemple )
it allows to transfer a midi signal in a user mode

check if you have it , and if it is installed properlly and if your project file cant open the lights , doing it manually with a drag and drop inside this extention

|_ /\ |_| |\| [ |-| |) /\ |) for life <3
                        |

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

Just installed it. Still nothing. Project can't load the lights automatically and even if im doing this manually it still won't work.

Thumbs up Thumbs down

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

i personnaly have a glitch where i need to set the output of my light track on LP pro chanell 16 instead of 6 , you should try this as well

and then if it still dosent work , make shure that project isnt one live 10 and finally , watch if the pages for the light channel are maped correctly


sincerlly
the french bastard

|_ /\ |_| |\| [ |-| |) /\ |) for life <3
                        |

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

Checked all the chanells and nothing. I have it on 6 chanell and at some parts few lights are blinking but thats all. If i remember good project was done on live 9.6 so should work without problems on this version what i have. I have no idea what im doing wrong.
Have You ever been playing on Alan Walker ''Alone'' project? Maybe You could try Yourself and guide step by step if You can get it working?

Thumbs up Thumbs down

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

yea , im curentlly still at work , but when ill get home ill try

could you send me the link of the video featuring the project ? ( including the download link )

|_ /\ |_| |\| [ |-| |) /\ |) for life <3
                        |

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

Thank You Very much. Really appreciate that smile

Here is the video:   https://www.youtube.com/watch?v=i2pw2sTnYsw

Thumbs up Thumbs down

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

didnt had time to take a look , ill do it tonight

|_ /\ |_| |\| [ |-| |) /\ |) for life <3
                        |

Re: Problem with the lights. Nothing works. Please help !

Ok no problem. Thanks

Thumbs up Thumbs down